Télikertek építése, terasz beépítés

Télikert és terasz építés – Bp.

Azon túl, hogy megoldódik kerti dísznövényeink téli elhelyezése és azon túl, hogy egy kellemes pihenőszobával nő ingatlanunk értéke, két okból ajánljuk a télikertépítést. Első az energia- és költségtakarékosság: csökkenthetjük otthonunk fűtési számláját. Második a környezettudatos életmód. A teraszbeépítés egy zöld beruházás, és Budapest kő- és betontengerében ennek fokozott a jelentősége.

télikert terasz építés
Télikert építés teraszra – Budapest

A télikert mint zöldmarketing-szimbólum

Századunkban a zöldmarketing mítosza és az ezt tematizáló építőipari cégek honlapjai helyet kapnak a télikertek építése körüli hasznos, környezettudatos városfejlesztési lobbiban. Bár a délszaki, melegkedvelő, tipikusan télikerti növényeket lakószobánkban is nevelhetjük, a terméktudatos fogyasztói bio-kultúrát ez kevéssé elégíti ki. Éppen ezért ezek a cégek vállalják egyedi tervezésű oranzsáriumok, üvegházak, pavilonok kialakítását. Ez történhet családi házak teraszain, lakásokban, irodákban és vendéglátó egységekben.

Igényes vállalkozók általában saját gyártású elemekkel, nyílászárókkal dolgoznak, így a munkafolyamat rövidebb, és a felhasznált építőelemek minőségét is garantálni tudják. Állítják:

Mindent elvégzünk a felméréstől kezdve a tervezésen át a beszerelésig.

Míg az építők a létesítmény megfelelőségéért felelősek, addig a témával foglalkozó honlapokat optimalizáló SEO-szakember linkeket épít. Igyekszik jó tartalommarketingesként az organikus Google helyezést javító szempontokat stabilizálni. Végső soron igen sokat tehet a növénykerti környezetvédelem további gondolatainak társadalmi tudatosulásáért is. És nemcsak arról van szó, hogy ennek révén valóban egyre többet hallani az üvegházi öko-szociológiáról, hanem arról is, hogy a kibontakozó szövegmarketing új elvárásokat támaszt.

Télikertek építése – fenntarthatóság

Hirtelen felbukkannak azok a háztulajdonosok, akik komolyan veszik, amit a linképítők magukról és ayurvédikus ételeikről állítanak. Bizonyítékokat követelnek, mire megjelennek a tanácsadó és az auditor teraszelemző cégek, egyszóval új telekommunikációs csatornák nyílnak, amelyek kimondottan az ökológiai kérdést tematizálják. Jelesül, hogy ki és mennyire is zöld – firtatja Dr. Kállay O. Béla építés-szociológus

A zöldmarketing tehát Kállay O. számára eredendően igen hatásos nyomaték a fenntartható fejlődés szempontjából. Ezt minden teraszbeépítés esetében érdemes figyelembe venni Budapest vonzáskörzetében.

A növénykerti környezetvédők lobbija

télikertek építése
Ólomüveg ablakos télikert – a zöld marketing mint lobbitevékenység – Télikertek építése

Kállay O. és finn építőmérnök tanítványa, Alberd Yollaka szerint a zöldmarketing tanulsága a szamizdaton nevelkedett növénykerti környezetvédők számára a következő. Az, hogy szimbólumokat kognitív módon nem lehet megváltoztatni. A szubtrópusi télikerti növényeket fogyasztó internetes bio-kultúra definíció szerint kulturális, azaz ayurvédikus jelenségről van szó. Így pusztán észérvekkel nem lehet legyőzni a zöldek mozgalmát. A télikerteket építő zöldek hagyományos érvelési technikája az organikus keresőben megjelenő egyetlen abszolút etikai parancsot, a gyakorlati észt felülíró kategorikus imperativus-t igazolja minden rákattintással.

Beton virág, téli kert, üveg terasz

A szobakertben fogant gondolatmenet egy egész energiatakarékos világot jelöl ki, amelyet felületes, de öntudatos döntéssel eldobni igen nehéz. A télikert építő zöldeknek meg kell tanulniuk másként gondolkodva telekommunikálni, és olyan ellenmítoszokat előállítani, amelyek átértelmezik a beépített teraszon nevelt növények környezetvédelmi biojelentéseit.

Kállay O. például szellemesen mutat rá, BETON VIRÁG, TÉLI KERT c. esszéjében, hogy a zöldmarketing arvisurája voltaképp tartalmi optimalizáció. A télikerti környezetvédelmi témák pedig ezek:

  • ayurvéda az üvegházi gyógynövény termesztés és fogyasztás terén
  • ólomüveg ablakok beépítése a szecessziós télikertek építése során
  • zöld konzumerizmus növénykerti környezetben
Teraszbeépítés Budapest – Télikert építés, gyártás

Tartalommarketing szövegírás: Betonvirág, télikertépítés és beépített terasz témakörben. A zöld marketing több mint szöveg, de kevesebb, mint fenntartható fejlődés. Ólomüveg terasz és pálmakert gyártáshoz műanyag elemek is szükségesek. Lásd még:

  • szobanövények teleltetése beépített teraszon
  • Budapest terasz – télikertek építése
  • Fenntarthatóság és környezetvédelem
  • Műanyag télikertek gyártása, helyszíni beszerelése
  • Ajtó-ablak gyártás, üveg tető, medencefedés tervezéstől a beépítésig
  • Teraszbeépítés és télikertgyártás Budapesten és Magyarországon
  • Honlap Seo Google kereséshez

“Télikertek építése, terasz beépítés” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!