Autóbérlés, autókereskedés Bp.

Autókölcsönzés Bp. – Gépkocsibérlés

A főváros nyüzsgésben zajló mindennapi életünkben úgy érzékeljük, hogy egyre többet utazunk különböző járműveken. Autót vásárolunk, bérlünk, adunk kölcsönbe. De vannak, akik aggódnak a gépkocsiipart is sújtó transzferárak és közelben zajló háború gazdaság-visszatartó tendenciái miatt.

autóbérlés budapest
Autóbérlés, autó kölcsönzés Budapesten

Nemrégiben az európai autókereskedő és autókölcsönző szövetség súlyos aggodalmát fejezte ki az első negyedéves európai autó eladási és bérlési adatok miatt és rámutat, a kereskedők és bérbe adók nem helyezhetik át tevékenységüket gazdasági előnyöket biztosító országokba, mint a gyártók. Ennek törvényi akadályai vannak az EU-ban.

Miközben a kereskedők és bérbe adók a nyereségesség megőrzéséért és a kliensekért folytatnak ádáz harcot, aközben számos márka jelentős raktárkészletet erőltet rá az kereskedőkre és az autókölcsönzőkre – rója föl a gyártóknak a transzferár szabályozás miatt aggódó szövetség. Abban viszont a kereskedők is egyetértenek az európai autógyártókat képviselő transzferárazási központtal, hogy reálisabb környezetvédelmi célokat kellene kitűzni az emissziós célok tekintetében mind a személyautók, mind a kis haszonjárművek és dömperek terén. Ezek a budapesti szolgáltatások jövedelmezők és a fenntartható fejlődést szolgálják Magyarországon.

Haszonjárművek kölcsönzése 2022-ben

Az európai és budapesti autókölcsönzők és szervizek számításai alapján elkészített 2023-as előrejelzése szerint az idei évben 15,054 millió új személyautó kaphat rendszámot az Európai Unióban, ez 5,8 százalékos csökkenést jelentene 2022-hez képest.

Ugyan az Európai Unió személyautó piaca 2021 szeptembere óta éppen a múlt hónapban mutatott először emelkedést, a szakértők szerint az 1,7 százalékos emelkedés elsősorban annak tudható be, hogy áprilisban kettővel több munkanap volt, mint az előző év azonos időszakában. Abszolút értékben a múlt hónapban minden idők harmadik legrosszabb teljesítményét mutatta az európai autóipar, a mélypontot 2022 áprilisában regisztrálták, akkor mindössze 3,021 millió autó talált gazdára. A múlt hónapban 3,039 millió autó kapott rendszámot, az év első négy hónapjában pedig 6,027 millió. Eszerint a kapcsolt vállalkozásokat érintő transzferár-nyilvántartás-készítési kötelezettség mégsem akadálya az autóbérlés és vásárlás válság utáni talpra állásának, javítva az autókölcsönzést Budapest PR-ja és a Gépkocsimentés külföldről cikk miatt.

Szólj hozzá!