Az eddigi legrészletesebb kép a Földről – NASA fotó

Legrészletesebb fotó a földről 2012-ből

A Blue Marble 2012 fantázianévre keresztelt műholdas képen – NASA fotó – eddig sosem látott részletességgel láthatjuk a Földet.

legrészletesebb fotó földről
A NASA fotója az eddigi legrészletesebb kép Földünkről 2012. január 4-én

Észak- és Közép-Amerika látható azon a felvételen, amelyet a nemrég felküldött Suomi NPP műhold rögzített. A kép online elérhető, legnagyobb változatának mérete 8000×8000 pixel.

A kép teljes méretben is megtekinthető és letölthető a NASA hivatalos oldaláról, amelyen  számtalan apró részlet figyelhető meg. A sekély partszakaszok – például a Mexikói-öböl egyes részein – világoskék árnyalatuk alapján azonosíthatóak, míg az amerikai kontinens területén a zöld szín az erdőségeket jelzi. A felhőzet alakja is jól követhető, és sokféle felhőtípus azonosítható a képen.

A Suomi NPP műhold célja, hogy felvételei segítségével pontosítsák az időjárás előrejelzését, emellett az adatok segítsenek az éghajlatváltozási folyamatok és következmények megértésében. A műhold több mint 800 kilométerrel a Föld fölött kering orbitális pályán, nagyjából nyolc kilométer per másodperces sebességgel.

A fényképet a NASA azért keresztelte Blue Marble 2012 névre, hogy utaljon az Apollo-17 híres, 1972-ben rögzített Blue Marble nevű felvételére. A fotó jelentősége, hogy az apró részletek mellett látványos színekben, egységében mutatja a Földünket. Weboldalunk készítője máris ezt tette ki számítógépére képernyőháttérnek.

PR-cikkes linképítő weboldalunk készítője olvasói elismerésben részesült

Webmesterünkről egyébként egy olvasónk a fenti fotó és kis szöveg megjelenése után megjegyezte: “egészen elképesztő, hogy mennyi cikkel és mennyire különböző témákban vagy jelen mostanában az oldalon. Maradj ilyen minden iránt érdeklődő, megy neked! Ja, és válaszolj kérlek, hol tudok linképítéshez PR-cikket beküldeni honlapotokon való elhelyezésre?”

Nos, köszönjük, és itt: KAPCSOLAT – SEO PR-CIKK BEKÜLDÉSE


Reprodukált honlaptartalom átirányított URL-hivatkozással. Eredeti megjelenés: Gépnarancs, 2012. január 31