Szolgáltatások Budapesten

A magyar főváros idegenforgalmi és egyéb szolgáltatások terén a legnagyobb gazdagságot mutatja a régióban. A turisztikai háttér, a közlekedési lehetőségek és a műszaki és informatikai ellátottság magas szintű. A mindenhonnan elérhető online szolgáltatók is Budapesten működnek, mint ahogy a webáruházakat üzemeltető vállalkozások is Bp-i illetőségűek.

 Laptop szerviz Budapest – kijelzőcsere

Alkatrészcsere szervizben.
Laptop alkatrészek, kijelzők cseréje

Akár vennél, akár eladnál használt noteszgépet, tudhatod, hogy aokkal jobban fest a laptop új kijelzővel, főleg, ha a régi már összekarcolódott vagy pixelhibás. Ezek az érzékeny portékák hamar meghibásodhatnak még teljesen szakszerű üzemeltetés mellett is, mert eléggé sérülékenyek, a laptop szállítása közben még összecsukva és laptoptáskában is érheti őket akkora ütés, hogy a képernyő megsérül. Az is gyakori, hogy a lezárás során a billentyűzetre került idegen tárgy karcolja meg. És persze be is törhet a monitor. A kijelzőcsere ilyenkor elkerülhetetlen.

Házi javítással nem érdemes próbálkozni, lévén a jobb budapesti szervizeben ingyenesen beszerelik a kijelzőt, feltéve ha ott helyben vásárolta az ügyfél. Ilyenkor akár meg is lehet várni, amíg az új hardveralkatrész a helyére kerül.  Néhány perces tesztüzem során meg is győződhetünk a laptop vagy tablet típusú mobil számítógép megfelelő működéséről.

Webáruházak optimalizálásása, SEO

A kurrens árucikkeket, például elektromos infrapaneleket forgalmazó webshop csak akkor lehet sikeres, ha a keresett termékek nevével top helyezést szerez a Google keresőben. Havidíjas Seo-szolgáltatás a fővárosban működő vállalkozások számára webáruházuk vagy szakmai honlapjuk, szolgáltatói portáljuk hatékony előresorolásához: Webáruház keresőoptimalizálása – Budapest.

Független sajtó – Szamizdat könyvkiadás

Ahogy ennek budapesti levéltárakban és sajtó-archívumokban is utánanézhetünk, a Szovjetunióban és a keleti blokk országaiban bármiféle sokszorosított szöveg előállításához és terjesztéséhez a cenzúrahatóság engedélye volt szükséges. Az ennek hiányában készülő kiadványok – szórólaptól a vaskos könyvekig – szamizdatnak, illegális sajtóterméknek minősültek és mind előállítóik, mind terjesztőik megfelelő törvényi paragrafusok alapján büntethetők voltak. Magyarországon a 80-as évek közepétől hígult fel annyira a Kádár rendszer, hogy a szamizdatosok általában megúszták rendőrségi zaklatással, a kiadványok elkobzásával.

Kárpátalján magyar szamizdat sajtó nem működött, a független lap- és könyvkiadás az 1980-as/90-es évek fordulóján mégis létrejöhetett, ám ezek mögött a kezdeményezések mögött magyarországi kiadói háttér állt, így a Kárpátalja-szerte terjesztett kiadványok inkább külföldi sajtótermének számítottak, nem szamizdatnak még az esetben is, ha a nyomdáztatás már Ungváron történt. Ilyen missziót teljesített a Hatodik Síp megjelentetésével az Új Mandátum Könyvek budapesti kiadója.

Szöveges üzenet küldése: tömeges sms

A mobiltelefonok elterjedését nemcsak a beszélgetések kezdeményezésének és lebonyolításnak könnyed lehetősége segítette elő, hanem legalább ennyire a rövid szöveges üzenetek küldésével járó számos kényelmes tényező. Ennek felismerése rövidesen az üzleti célú felhasználásban is megjelent és a cégek előszeretettel küldenek klienseiknek csoportos SMS-üzenetet.

Vállalati mobil marketing kampány: tömeges SMS üzenet küldő csoport.

“Szolgáltatások Budapesten” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!