Szolgáltatások Budapesten

A magyar főváros idegenforgalmi és egyéb szolgáltatások terén a legnagyobb gazdagságot mutatja a régióban. A turisztikai háttér, a közlekedési lehetőségek és a műszaki és informatikai ellátottság magas szintű. A mindenhonnan elérhető online szolgáltatók is Budapesten működnek, mint ahogy a webáruházakat üzemeltető vállalkozások is Bp-i illetőségűek.

Mobil klíma kivezető cső nélkül?

Mobil klíma kivezetés nélkül
Működik-e a mobil klíma kivezető cső nélkül?

Legyünk tisztában azzal, hogy zárt rendszerben hőelvezetés nélküli klímagépet  – a fizika törvényeinek megfelelően – lehetetlen készíteni és üzemeltetni. Ahogy örökmozgót sem. Ugyanazért. Az energiamegmaradás univerzális törvényszerűségét a termodinamika első főtétele tartalmazza. Bármekkora is legyen a léghűtő teljesítménye, hideget csak úgy tud termelni zárt térben, ha a meleget onnan kifújja.

Eközben egyes gyártók és forgalmazók fennen hirdetik termékeiket és szorgalmasan árusítanak mobil klímát kivezetés nélkül. Lényegüket tekintve ezek csupán bonyolult és tetszetős tartályos hűtők, amelyekbe állandóan hideg vizet és/vagy  jeget kell tölteni ahhoz, hogy hűtsenek, ráadásul a helyiséget folyton szellőztetni is kell.

 Laptop szerviz Budapest – kijelzőcsere

Alkatrészcsere szervizben.
Laptop alkatrészek, kijelzők cseréje

Akár vennél, akár eladnál használt noteszgépet, tudhatod, hogy sokkal jobban fest a laptop új kijelzővel, főleg, ha a régi már összekarcolódott vagy pixelhibás. Ezek az érzékeny portékák hamar meghibásodhatnak még teljesen szakszerű üzemeltetés mellett is, mert eléggé sérülékenyek, a laptop szállítása közben még összecsukva és laptoptáskában is érheti őket akkora ütés, hogy a képernyő megsérül. Az is gyakori, hogy a lezárás során a billentyűzetre került idegen tárgy karcolja meg. És persze be is törhet a monitor. A kijelzőcsere ilyenkor elkerülhetetlen.

Házi javítással nem érdemes próbálkozni, lévén a jobb budapesti szervizeben ingyenesen beszerelik a kijelzőt, feltéve ha ott helyben vásárolta az ügyfél. Ilyenkor akár meg is lehet várni, amíg az új hardveralkatrész a helyére kerül.  Néhány perces tesztüzem során meg is győződhetünk a laptop vagy tablet típusú mobil számítógép megfelelő működéséről.

Webáruházak optimalizálásása, SEO

A kurrens árucikkeket, például elektromos infrapaneleket forgalmazó webshop csak akkor lehet sikeres, ha a keresett termékek nevével top helyezést szerez a Google keresőben. Havidíjas Seo-szolgáltatás a fővárosban működő vállalkozások számára webáruházuk vagy szakmai honlapjuk, szolgáltatói portáljuk hatékony előresorolásához: Webáruház keresőoptimalizálása – Budapest.

Független sajtó – Szamizdat könyvkiadás

Ahogy ennek budapesti levéltárakban és sajtó-archívumokban is utánanézhetünk, a Szovjetunióban és a keleti blokk országaiban bármiféle sokszorosított szöveg előállításához és terjesztéséhez a cenzúrahatóság engedélye volt szükséges. Az ennek hiányában készülő kiadványok – szórólaptól a vaskos könyvekig – szamizdatnak, illegális sajtóterméknek minősültek és mind előállítóik, mind terjesztőik megfelelő törvényi paragrafusok alapján büntethetők voltak. Magyarországon a 80-as évek közepétől hígult fel annyira a Kádár rendszer, hogy a szamizdatosok általában megúszták rendőrségi zaklatással, a kiadványok elkobzásával.

Kárpátalján magyar szamizdat sajtó nem működött, a független lap- és könyvkiadás az 1980-as/90-es évek fordulóján mégis létrejöhetett, ám ezek mögött a kezdeményezések mögött magyarországi kiadói háttér állt, így a Kárpátalja-szerte terjesztett kiadványok inkább külföldi sajtótermének számítottak, nem szamizdatnak még az esetben is, ha a nyomdáztatás már Ungváron történt. Ilyen missziót teljesített a Hatodik Síp megjelentetésével az Új Mandátum Könyvek budapesti kiadója.

Szöveges üzenet küldése: tömeges sms

A mobiltelefonok elterjedését nemcsak a beszélgetések kezdeményezésének és lebonyolításnak könnyed lehetősége segítette elő, hanem legalább ennyire a rövid szöveges üzenetek küldésével járó számos kényelmes tényező. Ennek felismerése rövidesen az üzleti célú felhasználásban is megjelent és a cégek előszeretettel küldenek klienseiknek csoportos SMS-üzenetet.

Vállalati mobil marketing kampány: tömeges SMS üzenet küldő és weboldal SEO csoport.

“Szolgáltatások Budapesten” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá!