Melyek a szervezetünk számára legfontosabb vitaminok?

Nem szolgáltatnak kalóriát a szervezetünknek, de mégis nélkülözhetetlen számunkra: ezek a vitaminok.

Táplálékkal kell őket a szervezetünkbe juttatni. Elsősorban friss zöldségekben, gyümölcsökben, főzelékekben, tej, – és tejtermékekben, állati húsokban és belsőségekben fordulnak elő.

A-vitamin

Hiánya a bőr, – és a nyálkahártya megbetegedését okozhatja, nélküle nem látunk a sötétben. Sok A-vitamint a sárgarépában, cseresznyében, málnában, ribizliben, paradicsomban, kelkáposztában, sárgabarackban, tejben, tojásban találhatunk.

Főzéssel és forralással elpusztul az ételekben.

B1-vitamin

Az idegek, a nyálkahártyák és az izom anyagcseréjében van szerepe. Hiánya esetén a szívizom károsodhat, súlyos hasmenést okozhat, valamint ideggyulladás is lehet a következménye.

Miben található: kenyér, kelkáposzta, paradicsom, friss gyümölcsök, sörélesztő

C-vitamin

A nyálkahártyák védelme, a fertőző betegségekkel szembeni ellenállásban mutatkozik meg a legfontosabb szerepe. Teljes hiánya skorbutot okozhat.

A különböző zöldség és gyümölcsfélékben sok található belőle. A C-vitamin tartalom főzéssel csökken, valamint a téli tárolás során is veszíthetnek a vitamin tartalmukból a zöldségek, gyümölcsök.

A gyümölcspürékben is sok C-vitamin található.

Fokozott C-vitamin igénye van az időseknek, a kismamáknak és a lázas betegeknek.

D-vitamin

A normális csontnövekedéshez és az egészséges csontállomány fenntartásához szükséges. A napfény hatására a bőrünkben keletkező D-vitamin fedezi általában a szükségleteinket. (kisgyermekeknél, különösen csecsemőkorban pótolni szükséges, de a túladagolása veszélyes lehet)

legfontosabb vitaminokA folyamatos diétáknak és annak, hogy igyekszünk mindent megvonni magunktól, csak, hogy lefogyhassunk épp az az egyik nagy rizikója, hogy szervezetünk így nem jut elegendő vitaminhoz.

Ezért is nagyon fontos az egészséges és változatos táplálkozás. Ha fogyni akarunk pedig az a megoldás, hogy olyat ne együnk meg amire a szervezetünknek nincs szüksége. Ez azonban akkor nehéz, amikor állandóan ott lebeg a szemünk előtt az éhségérzet és mindig csak ennénk.

Ekkor segíthetnek a fogyasztószerek, amelyek lényege épp az éhségérzet csökkentése. Széles termékkínálat van belőlük, amelyek más gyártó, különböző hatóanyaggal (de lényegében azonos hatással) bíró termékei.

Ha Önt is érdekli, hogy milyen lehetőségek, árak vannak, akkor tud tájékozódni az online térben. Olcsó Sibu-med 20mg árak széles kínálata várja a sibutramine témakörében, nézzen szét bátran!

Szólj hozzá!