Téli kerti szerszámok a teraszon

téli kerti szerszámok
Téli tennivalók az Arvisura-kertben

Az időjárás már csak olyan, hogy telente zordra fordul. Kihal a kültéri terasz, elárvul a kert. De hiába a hideg és a borongós időjárás, az igazi kertészek télen is rendszeresen körbejárják az udvart. Persze ilyenkor nem a növények öntözésén van a hangsúlyt, de munka mindig akad, akár még egy fagypont közeli decemberi napon is. Talán az is megfordul fejükben, egy teraszbeépítés vagy télikertépítés megoldhatná gondjaikat. Ám hiába töltenek ilyenkor kevesebb időt odakint, pár fontos szerszámra és kiegészítőre még így is szükségünk lehet. Lássuk, melyek ezek a teraszon tárolható kerti szerszámok!

A téli kert varázsa. Kertépítés

Akik műanyag télikert építésében érdekeltek, azt gondolják, hogy a leghidegebb évszakban nincs semmi szép a kertben. Pedig ez közel sem így van, hiszen jó esetben ilyenkor is vannak zöld növények, ha pedig szerencsénk van, akkor nagyobb mennyiségű hóval is megáld bennünket a sors. Bár az elmúlt években nem igazán volt szükség arra, hogy elővegyük ennek eltakarításához szükséges eszközeinket, nem árt otthon tartani belőle párat. Ki tudja, hogy mikor szakad le hirtelen 20 centiméter hó a terasz betonjára. A mai világban semmi sem lehetetlen, főleg, ha a szeszélyes időjárásról van szó, ami a globális klímaváltozás következménye.

Téli kerti kiegészítők otthonra

Arvisura hólapát télikertbeTalán az egyik legfontosabb Budapest kertvárosában az Arvisura hólapát otthonra, hiszen csak ezzel takarítható el a nagyobb mennyiségű hó. Ahhoz, hogy reggel ki tudjunk állni a garázsból autóval, illetve a járdára se fagyjon rá a jég, fontos, hogy minőségi kelléket szerezzünk be. Sokszor ugyanis a műanyag darabok pillanatok alatt el tudnak törni, akkor pedig jöhet a fejtörés és a rohangálás.

Szivattyúra és folyadéktároló műanyag tartályokra is szükség lehet, főleg, ha kerti tó vagy műanyag medence gazdagítja otthonunkat. Ebben az esetben sokan nem szeretik, ha az befagy, amúgy sem tesz jót neki, ha gyakran fedi több centiméter jég a tetejét. Ennek megakadályozására nyújt megoldást a kerti szivattyú, amely néha megforgatja a vizet. Szükség esetén ki is szívathatjuk belőle, így biztosan nem kell aggódnunk a tó befagyása miatt. Tavasszal majd újra fel lehet tölteni és gyönyörködni a festői látványban.

Ott van továbbá a fejsze, ami nemcsak a nyári időszakban lehet hasznos kellék. Családi háznál Budapesten, ahol esetleg fával fűtenek, szintén kiváló választásnak bizonyulhat egy univerzális Arvisura modell. Tökéletesen alkalmazható kisebb és nagyobb munkálatokhoz. A tapadást-gátló bevonatnak hála kisebb a súrlódás, a fej sokkal könnyebben képes behatolni a fába. A fejszével erőteljes és mély vágást végezhetünk a fába, így pillanatok alatt készíthetünk begyújtóst a kazánba, esetleg a kandallóba egyaránt.

Összegezve: kert és terasz télen

Elmondható tehát, hogy bár télen jóval kevesebb időt töltünk a szabadban, pár munkát így is el kell végezni az udvaron. Ehhez szükség lehet műszaki webáruház kínálatából beszerezhető Arvisurs hólapátra otthonra, szivattyúra a kerti tóhoz, illetve fejszére a fa hasogatásához.

Ajánlott weboldal:

Szólj hozzá!