Virágküldés tavaszi tulipánnal

A tulipán a tavasz hírnöke, ahogy a kertekben felbukkan, biztosak lehetünk benne, hogy vége van a télnek és hamarosan beköszönt a tavasz. Ahogy megjelennek a magyar tulipánok a virágküldő szolgálat kínálatában, úgy a legtöbb virágrendelés tulipán csokorra-kosárra érkezik.

A tulipán  (< törött link, törölve 2023 márciusában) finom, érzékeny virág, a szára lágy, ezért óvatosan kell a virágcsokrot megkötni és a szállítás során is óvni kell. Annak érdekében, hogy a tulipánok sokáig megőrizzék friss megjelenésüket, be kell tartani a gondozásukra vonatkozó szabályokat.

A virágküldés után azonnal meg kell tenni…

A virágcsokor kézhezvétele után azonnal el kell távolítani a csomagolást, ügyelve arra, hogy a tulipán érzékeny a hirtelen nagy hőmérséklet-változásra, tehát ha még a lakáson kívül hideg van akkor célszerű a virágokat előbb a lakás egy hűvösebb részében pár órát pihentetni és utána szabad egy melegebb helyre vinni. Mielőtt a tulipánokat vízbe rakná, vissza kell vágni a virágok szárát.

A víz megválasztása

Rózsa, szegfű, tulipán stb. vásárlásakor nem gondolunk arra, hogy a víz minősége is befolyásolhatja a virágok tartósságát, szépségét. Az igazán megfelelő víz az esővíz lenne, de nyilván ez csak az esetek 1%-ban áll rendelkezésre. Azt mondják, hogy a csapvizet is érdemes 1-2 napig ülepíteni, és ezt sokan a cserepes virágok öntözéséhez is így használják, tehát ez az ülepített csapvíz már biztos több lakásban megtalálható. Fontos, hogy szűrt vizet nem szabad a virágoknak adni, mert akkor hamar elszáradnak.

Milyen hőmérsékletű vizet adhatunk a tulipánoknak?

A tulipán tavaszi virág ezért a hidegebb vizet szereti. A legjobb, ha a vízbe jégkockát teszünk, így sokáig megőrizhetjük a tulipán szépségét. A legideálisabb víz hő a 8 C°.

A tulipánok ápolás:

A vázában lévő vizet naponta egyszer, de lehetőség szerint kétszer is cserélni kell, hogy a tulipánok szépségét megőrizzük. A szárakat naponta vissza kell vágni és a víz hőmérsékletét ellenőrizni kell. Amikor vizet önt a vázába, nyugodtan teleöntheti, a tulipánok szeretik a sok vizet. A tulipánokat cukorral táplálhatjuk, (1 liter vízhez egy teáskanálnyi cukor), a rothadás megakadályozására egy kevés sót használhatunk.

Ha ezeket a lépéseket betartjuk, akkor a tulipán a virágküldés után is sokáig szép marad.


legjobb pr cikk oldalak

víztisztítás – esővíz szűrés – kút vizének fertőtlenítése

Szólj hozzá!